Рецепти - етерично масло зимна чубрица

Бленд за укрепване на имунната система

Създайте свой бленд от етерични масла за укрепване на имунитета. Смесете етеричните масла в малка стъклена бутилка и разклатете добре. Използвайте между 2 до 5 капки във вашия арома дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Смесете:

  • 50 капки етерично масло от лимон
  • 10 капки етерично масло от евкалипт
  • 10 капки етерично масло от зимна чубрица
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво
  • 8 капки етерично масло от розмарин
  • 5 капки етерични масло карамфил

 

Рецепта за лечение на гъбички по ноктите на краката и ръцете

Ето една лесна рецепта, която е евтин, достъпен и работещ инструмент, който може да бъде от голяма помощ при справянето с гъбичките по ноктите на краката и ръцете. Проблемът в никакъв случай не е сериозен, но пък за сметка на това е упорит и трябва да подходите към него с голяма доза търпение. Смесете 3 капки масло от чубрица с 2 капки масло от чаено дърво и нанасяйте сместа директно върху увредената зона, четири пъти дневно. Трябва да правите това ежедневно ако искате да постигнете резултат, изисква се упоритост и постоянство.

 

Вана за лечение на гъбички по ноктите

За тези от вас, които предпочитат да лекуват гъбичките с натурални подходи, някои от които са подкрепени от научни сведения, предлагаме тази домашна рецепта за гъбички по ноктите. Какво е нужно? Трябват ви ябълков оцет, сода за хляб, английска сол, сок от лук и етерично масло от зимна чубрица.

  • 3 супени лъжици ябълков оцет
  • 2 капки етерично масло от зимна чубрица
  • 6 чаени лъжици хлебна сода
  • 2 литра на топла вода

 

В подходящ съд налейте топла вода с температура около 50-60 градуса. Разтворете етеричното масло от чубрица в ябълковия оцет и излейте в съда. Изчакайте леко да се охлади и потопете краката за 15-20 минути. След това подсушете и намажете засегнатите места с разтвор на английска сол. Магнезиевият сулфат (английската сол) се разрежда почти 5:1 в полза на водата. Може да редувате мазането на ноктите със сок от лук и английска сол. А може да изберете и само едно от тези средства. За бързи резултати правете тази вана няколко пъти на ден. Същността на тази рецепта против гъбички е, че те умират в кисела среда, а содата, магнезиевия сулфат и сока от лук предотвратяват по-нататъшното им разпространение.

 

Домашна смес за премахване на брадавици

Както е известно, брадавиците представляват малки, кожни разраствания, които могат да бъдат изключително неудобни, дразнещи и депресиращи. Понякога е възможно брадавиците да изчезнат сами, без да е необходимо специално лечение. Понякога обаче, могат да бъдат упорити и да се задържат много по-дълго, отколкото бихте искали. В този случай, може да опитате да премахнете брадавиците с естествени средства и да си направите сами домашна смес за премахване на брадавици с етерично масло от зимна чубрица.

Ще са ви необходими:

  • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1 капка етерично масло от зимна чубрица
  • 2 капки етерично масло от тамян
  • 2 капки етерично масло от лимон
  • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет, етеричните масла от зимна чубрица, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте отново докато получите хомогенна смес. Нанасяйте сутрин и вечер една капка от лосиона върху брадавицата, като внимавате да не засегнете здравата кожа около нея. Използвайте в продължение на 2 до 3 седмици.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти