Рецепти - етерично масло исоп

Инхалация с пара за здрави дихателни пътища

Ако желаете да използвате силата на етеричното масло от исоп за облекчаване на дихателни проблеми, може да си направите парна инхалация. Вдишването на пара на исоп е просто и ефективно домашно средство за лечение на респираторни проблеми. Комбинацията от гореща пара и масло от исоп може да помогне за облекчаване на запушването, прочистване на дихателните пътища и насърчаване на по-лесното дишане. 

Съставки:

  • 4 ч.ч. вода
  • 5 капки етерично масло от исоп

 

Кипнете водата в голяма тенджера или чайник. След като водата заври, отстранете я от котлона. Добавете 5 капки етерично масло от исоп към горещата вода. Поставете хавлиена кърпа върху главата си като поставите лицето си над съда. Внимателно вдишвайте парата в продължение на около 5-10 минути, като правите бавни, дълбоки вдишвания. Затворете очи, отпуснете се и оставете успокояващите пари да проникнат в дихателната ви система.

 

Енергизиращ бленд Фокус

Този енергезиращ бленд от масла ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което е важно за вас, въпреки хаотичното всекидневие, тревожност и стрес. Ако искате да създадете благоприятна атмостфера за работа и учене, и да стимулирате енергия и мисловна дейност, опитайте тази комбинацията от етеричните масла в арома дифузер.

Смесете:

- 2 капки масло от исоп

- 2 капки масло от розмарин

- 2 капки масло от грейпфрут

- 2 капки масло мента

 

Домашна вода за уста с масло от исоп

Повечето конвенционални води за уста съдържат синтетични съставки, които не са полезни за здравето. Ето една лесна и изцяло натурална рецепта за приготвяне на домашна вода за уста, която съчетава свойствата на няколко естествени съставки и носи ползи за здравето на устната кухина, борбата срещу кариесите и гингивита:

           

- 5 капки етерично масло от исоп

- 5 капки етерично масло от чаено дърво

- 5 капки етерично масло от мента

- 2 чаши изворна вода

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти