Рецепти етерично масло кориандър

Бленд за намаляване на стреса

Наситеният и свеж аромат на растението, превръща маслото от кориандър в едно от най-предпочитаните за дифузия масла. Този бленд е много добра комбинация, когато искате да  намалите чувството на стрес и да вдъхнете позитивни чувства и мисли. Алтернативно можете да приложете няколко капки от сместа върху стъпалата или на тила. Затворете очи и дишайте… толкова е просто и действа мигновенно.

Смесете:

  • 2 капки масло от семена на кориандър
  • 2 капки масло от римска лайка
  • 2 капки масло от лавандула

 

Хидратираща маска за лице с масло от кориандър

Смятате ли, че кожата ви е опъната, дехидратирана и искате подходяща грижа? Хидратацията е ключът към грижата за кожата. Тази домашна маска за лице с масло от кориандър съдържа само три съставки, които поддържат кожата ви свежа и хидратирана. Нанасяйте за предпочитане вечер върху почистено лице. Оставете да действа 30 минути и изплакнете.

Смесете:

  • 1 с. л. масло от шипка
  • 1 супена лъжица суров мед
  • 3 капки етерично масло от кориандър

 

Серум против стареене с масло от кориандър

Този серум за лице против стареене на кожата е подходящ за всички типове кожа. Бори се с признаците на стареене и насърчава младия, хидратиран и сияйния вид на кожата. 

Съставки:

  • 8 капки етерично масло от кориандър
  • 8 капки етерично масло от тамян
  • 20 милилитра масло от шипка
  • 20 милилитра масло от сладък бадем
  • 20 милилитра масло от гроздови семена
  • 5 капки течен витамин Е

 

Смесете всички съставки в стъклено тъмно шише, като последно добавите етеричните масла. Разклатете енергично, за да се смесят маслата. Нанасяйте всяка вечер, преди лягане, върху почистено лице. Капвайте по 4 капки от този серум на пръстите на ръцете. Разтъркайте добре и нанесете върху лицето и шията. Оставете да попие. И преди да започнете! Нанесете серума, след като сте напръскали лицето си с флорална вода. Това може да е розова, от лавандула, безсмъртниче, маточина (успокоява допълнително). Така ще подготвите кожата си и серума ще попие в по-голяма дълбочина.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти