Рецепти етерично масло мента

Крем за масаж на уморени мускули

Този масажен крем е в състояние да намали усещането за мускулна умора и да оптимизира възстановяването след изтощение или активна спортна дейност. А вие просто да се насладите на приятна почивка след качествен и здравословен масаж. Една невероятна комбинация, която ще внесе радост и спокойствие във вашето тяло, особено в края на уморителен работен ден.

Съставки:

  • ½ ч.ч. масло от гроздови семена
  • ¼ настърган пчелен восък
  • 2 ч.л. кайенски пипер на прах
  • 15 капки етерично масло от мента
  • 15 капки етеричо масло от джинджифил
  • 15 капки етерично масло от безсмъртниче

 

Сипете вода в малка тенджера и я сложете на бавен огън. Изсипете базовото масло и пчелния восък в стъклен съд и го поставете в тенджерата. Разбъркайте, докато сместа се разтопи. Добавете кайенския пипер. След като сместа се хомогенизира, оставете да се охлади. Добавете етеричните масла и разбъркайте. Изсипете крема в кутия или стъклен съд и оставете да стегне.

 

Бленд за подпомагане на ученето „Фокус“

Ако се нуждаете от естествен тласък за повишаване на концентрацията и стимулиране на енергията и мисловната дейност, то този бленд е това, от което се нуждаете. Бленд „Фокус“ ще ви помогне да елиминирате всекидневният стрес и разсеяност, за да се съсредоточите върху целите си, като създаде среда на яснота и увереност, благоприятстваща работата и ученето. Смесете етеричните масла в стъклен рол-он от 10 милилитра. Допълнете с фракционирано кокосово масло. Нанасяйте по задната част на врата преди учене или работа.

Съставки:

  • 2 капки етерично масло от мента
  • 2 капки етерично масло от розмарин
  • 2 капки етерично масло от кедър
  • 2 капки етерично масло от грейпфрут
  • фракционирано кокосово масло за допълване

 

Домашен сапун за пране 

Опитайте сами да си направите домашен и напълно безопасен сапун за пране, с естествени аромати, при това със завидни качества. Тази рецепта е идеална за начинаещи, защото се прави с готова сапунена основа. Смесете всички съставки и съхранявайте в херметически затворен контейнер. Използвайте ¼ чаша от сапуна за пълна пералня.

Съставки:

  • 1 калъп кастилски сапун настърган
  • 2 чаши боракс на прах
  • 2 чаши сода за пране
  • 15 капки етерично масло от мента
  • 15 капки етерично масло от лавандула

 

Домашен сапун с мента и матча за млада кожа

Изключително лесна и бърза рецепта за домашен сапун с ухание на мента и матча. Този сапун е чудесен за енергизиране на кожата и поддържане на нейния младежки вид.

Съставки:

  • 453 гр. сапунена основа или глицеринов сапун
  • 2 с.л. матча на прах (японски зелен чай на прах)
  • ¾ ч.л. етерично масло от мента

 

Нарежете сапунената основа (глицеринов сапун) на парчета и ги разтопете на водна баня. Смесете матчата на прах с етеричното масло от мента, прибавете към разтопения сапун и изсипете във формите. Оставете го да изстине напълно. След няколко часа сапунчетата ще са твърди и готови за изваждане от формите. За да запазите аромата, съхранявай в херметически затворен съд.

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти