Рецепти етерично масло Риган

Арома смес за укрепване на имунната система

Създайте своя смес за засилване на естествените защитни сили на организма и предпазване от сезонните грипове и настинки. Смесете маслата в малка стъклена бутилка. Използвайте 2 до 5 капки във вашия арома-дифузер и се насладете на терапевтичните качества на етеричните масла. 

Съставки:

  • 50 капки етерично масло от лимон
  • 10 капки етерично масло от евкалипт
  • 10 капки етерично масло от риган
  • 10 капки етерично масло от чаено дърво
  • 8 капки етерично масло от розмарин
  • 5 капки етерични масло от карамфил

 

Антибактериален спрей за ръце с масло от риган

Приготвянето на този спрей е доста лесно и отнема само минута. Смесете етиловия спирт и гела от алое вера. Добавете етеричните масла и разбъркайте добре. Можете да го направите директно в шише или в купа (а може и в стъклен буркан), след което да прехвърлите сместа в шише с пулверизатор или помпа. Можете също така да използвате етерично масло от риган и етерично масло от мащерка заедно за повишаване на антивирусната и антибактериална активност в спрейове за почистване и за ръце.

Съставки:

  • ⅔ чаша етилов спирт 70%
  • ⅓ чаша алое вера гел
  • ¼ чаена лъжичка  витамин Е (помага за омекотяване на ръцете!)
  • 4 капки етерично масло от чаено дърво
  • 4 капки етерично масло от лавандула


 

Антибактериален гел за ръце

Чудесен гел, който можете да използвате като добавка към антибактериалните спрейове за ръце. Добавете етеричното масло към гела от алое вера и разбъркайте добре. Прехвърлете гела в тубичка или още по-добре в стъклено бурканче за козметика.

Смесете:

  • 40 мл. гел алое вера 
  • 4 капки етерично масло от риган

 

Лек за отстраняване на брадавица

Търсите ли естествен начин за премахване на брадавица? Разбира се, можете да отидете на дерматолог, но може да струва скъпо. Опитайте да се отървете от брадавицата у дома, като използвате природни средства.

Ще са ви необходими:

  • ½ чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1 капка етерично масло от риган
  • 2 капки етерично масло от тамян
  • 2 капки етерично масло от лимон
  • ½ чаена лъжичка кокосово масло

 

В малко шише смесете ябълковия оцет (натурален) и етеричното масло от риган, лимон и тамян. Разбъркайте добре. Добавете кокосовото масло и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Внимателно почистете засегнатото място и поставете памучен тампон, предварително натопен в сместа, върху брадавицата, след което внимателно покрийте с превръзка. Използвайте сутрин и вечер в продължение на 2 до 3 седмици, докато брадавицата не намалее или падне от кожата.

 

СЪВЕТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ: Етеричното масло от риган е силно концентрирано и трябва да се използва с изключително внимание! Моля, имайте предвид, че цялата информация е предоставена с информационна цел и винаги препоръчваме предварителна консултация със специалист, особено при употреба в детска възраст, бременност, кърмене или ако страдате от хронично заболяване! Избягвайте контакт с очите, лигавиците, вътрешното ухо и други чувствителни части на тялото! Дръжте далеч от деца!

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти