Рецепти етерично масло Роза

10 Apr, 2024 / Essences Bulgaria

Хидратиращ лосион за тяло с розово масло

Висококачествените хидратиращи лосиони за тяло могат да бъдат много скъпи но вие можете да си направите аналогичен натурален продукт вкъщи без да харчите много пари. Домашният лосион ухае прекрасно и поддържа кожата хидратирана и сияйна през целия ден. Смесете всички съставки в съд с капак за многократна употреба. Разклащайте преди всяка употреба. Ароматът на роза ще ви подари усещане за красота и младост и ще внесе луксозно удоволствие във вашата ежедневна рутина.

Смесете:

  • ½  ч.ч. кокосово мляко
  • 1 чаша течен кастилски сапун
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 1 ч.л. витамин Е
  • 1 ч.ч. растителен глицерин
  • 10 капки етерично масло от роза

 

Спрей за тяло с роза и грейпфрут

Кой не обича разкошното сетивно усещане, което създава използването на освежаващ парфюмен спрей за тяло. Повечето спрейове съдържат дразнещ кожата алкохол и множество химикали, но тази натурална рецепта ще подчертае не само вашата женственост и чувственост и ще придаде на тялото ви усещане за свежест но и ще бъде здравословна.

Смесете:

  • 1 ч.ч. дестилирана вода
  • 1 с.л. хамамелис
  • 1 ч.л. лъжица витамин Е
  • 10 капки етерично масло от грейпфрут
  • 10 капки етерично масло от роза

 

Натурален крем за лице с масло от роза

Зa дa cи направите нaтypaлeн ĸpeм зa лицe, paзтoпете нa вoднa бaня 2 c.л. ĸoĸocoвo мacлo и ĸaпнете 2 ĸaпĸи етерично масло от роза. Πo жeлaниe мoжe дa добавите 1-2 ч. л. пчeлeн вocъĸ и 2-3 ĸaпcyли витaмин E. Aĸo пpeдпoчитaте пo-pядъĸ ĸpeм или лocиoн, дoбaви 1 или 2 c.л. дecтилиpaнa или пpeвapeнa вoдa. Paзбъpĸaйте дoбpe, дoĸaтo ce пoлyчи xoмoгeннa cмec. Изcипете сместта в cтъĸлeнo бypĸaнчe и я ocтaвете дa изcтинe. Cъxpaнявaйте в xлaдилниĸ или нa дpyгo xлaднo мяcтo бeз пpяĸa cлънчeвa cвeтлинa.

Смесете:

  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1-2 ч.л. пчелен восък
  • 2-3 капсули витамин Е
  • 2 капки етерично масло от роза

 

Парфюм с етерично масло от роза

Да си направите парфюм с етерични масла в домашни условия не е никак трудно. Ако обичате да се забалявате и да експериментирате с различни аромати и искате да рзгърнете своята креативност, можете с лекота да създадете своя уникална композиция на аромат, опияняваща и събуждаща интереса на околните! Винаги следвайте модните тенденции и бъдете в крак с модата, защото преди да облечете хубавите си дрехи и обувки, трябва да облечете своя парфюм!!!

За създаване на парфюм в домашни условия са необходими:

  • 25 капки етерично масло от роза
  • 10 капки етерично масло от лайм
  • 10 капки етерично масло от ветивер
  • 100 мл. спирт без собствен мирис, по възможност 95%
  • 5 мл. дестилирана вода

 

След като сте добавили всички съставки към парфюма, първо го разклатете. Това ще позволи на ароматите да се смесят. Ако сте достатъчно търпеливи, оставете го да престои около месец на тъмно и прохладно място, преди да го използвате. Можете и по-рано, но ако изчакате, ароматът става по-хармоничен и по-силен. За да бъде парфюма по-дълготраен добавете глицерин - приблизително 5 капки. Пресипете готовия парфюм в избраното шишенце. Най-добре шишенцето да бъде тъмно, тъй като етеричните масла се променят от слънчевата светлина. Вашият парфюм е готов за употреба!

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

Свързани продукти