essences logoКрасота
Красота Натуралните етерични масла и флорални води се използват и в грижата за красота. Благодарението на свойствата си те подобряват цялостното състояние на кожата и косата.
Етеричните масла трябва да се разреждат в базови масла, за да не предизвикат раздразнения и нежелани реакции на кожата. Освен това, те могат да се добавят към други козметични продукти като лосиони, кремове за лице, шампоани, маски и т.н., за да подсилят и допълнят ефекта им. А могат да служат и като съставки на много домашно приготвени маски и помади.
Флоралните води имат множество приложения, що се отнася до грижата за кожата и косата. Те могат да се използват като натурални тоници за лице, тъй като почистват кожата от замърсяванията, подхранват, хидратират и запазват баланса и. Друго приложение на флоралната вода е като спрей за лице – за освежаване, хидратация, като едновременно с това и успокоява кожата.
Етеричните масла и флоралните води са подходящи за употреба за всеки тип кожа и възраст. Добре е да се познават ефектите и положителните действия на всяко една масло, за да се постигне най-оптимален резултат.
Някои натурални етерични масла и флорални води имат антиейдж ефект – намаляват появата на фините линии и мимическите бръчки, подобряват еластичността на кожата и минимализират старческите петна. Едновременно с това избистрят и изравняват тена и помагат за възвръщане на естествения блясък на кожата.
Флоралните води и маслата помагат при борбата с акне и комедони. Успокояват кожата и балансират количеството на отделяния себум, едновременно с това хидратират, с което намаляват омазняването на кожата. Това води до намаляване появата на акне, „изчистване“ на лицето и постигане на здрав вид на кожата.
Хидратиращите и подхранващи свойства на етеричните масла и флорални води, ги правят благоприятни за употреба при суха, раздразнена и чувствителна кожа.
Освен за кожата на лицето, те са чудесен избор и в грижата за кожата на тялото. Могат да заместят лосионите и кремовете за тяло, тъй като подхранват и хидратират по естествен начин. Те са чудесна алтернатива на спрейовете за тяло с аромати и дори на парфюмите.
Натуралните етерични масла и флорални води се използват и в грижата за косата за стимулиране на клетъчния метаболизъм и растежа на нови клетки, подхранване с хранителни вещества, витамини и антиоксиданти, намаляване на косопада и пърхота, балансиране производството на себум. Освен като спрей и добавени към козметични продукти и домашни маски, те са чудесна грижа без отмиване, като могат да таргетират и определени проблеми.

Прочети още Скрий текста