Ексфолиант за тяло с кафе и етерични масла
Ексфолиант за тяло с кафе и етерични масла


Как да си направите сами натурален ексфолиант за тяло с аромат на кафе и слънчево безсмъртниче


Кафето е чудесен натурален еквивалент на ексфолиантите за тяло. То съдържа кофеин, който е естествен антиоксидант, детоксикира и спомага за стягането на кожата. 

Ще са ви необходими:

Начин на приготвяне:

Разбъркайте всички съставки в стъклен съд, по възможност с дървена лъжица. Ексфолиантът е готов за употреба. Използвайте веднъж до два пъти седмично. Ексфолиантът ще почисти кожата от мъртвите кожни клетки, ще я направи по-мека и гладка. Етеричните масла ще подобрят състоянието на кожата, ще спомогнат за нейната еластичност, изравняване на тена, ще намалят видимите белези.

Още от блога

25 Oct, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 Jul, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 Jul, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 Jun, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 Jun, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.

17 May, 2022 В този пост ще научиш за лечебните свойства на етеричното масло от хвойна и как лесно да го използваш у дома.
  Essences Bulgaria

В този пост ще научиш за лечебните свойства на етеричното масло от хвойна и как лесно да го използваш у дома.