Ухание на Любов- Подаръци за Свети Валентин
Ухание на Любов- Подаръци за Свети Валентин

28 Jan, 2022 / Essences Bulgaria


Свети Валентин наближава, с помощта на етеричните масла и флоралните води, можете да събудите сетивата си, да поглезите вашата кожа и да създадете романтична атмосфера.


 

Вижте 5-те масла и флорални води, за един наистина романтичен Свети Валентин:

Етерично масло от Роза

Розата винаги е била символ на любовта. Розовото масло се отличава със сладък, цветист, женствен, богат, топъл аромат на свежи рози. Ароматът се извлича от над 300 ароматни съединения, които придават неуловимата изтънченост и съвършенство на истинското Розово масло.

Етеричното масло от Роза Дамасцена вибрира с най-висока електромагнитна честота от 320 MHz, което означава, че ароматните молекули при инхалации или масажиране могат бързо да проникнат в тялото, като бързо изпълват с енергия всяка клетка и внасят любов, хармония, равновесие и цялост, свързваща ума, тялото и духа.

 

Флорална вода от Бяла роза

Вдишването на розова вода разгръща успокояващата аура на аромата на рози мигновено и води до освобождаване на ендрофини в мозъка ‒ това ни кара да се чувстваме мигновено по-добре. Ето защо ароматът на розовата вода се смята за мощен стимулатор на добро настроение и положителни емоции. Прекрасният и нежен аромат на флоралната вода от Бяла роза успокоява централната нервна система, помага за премахване на чувството на тревожност и насърчава емоционалното благополучие, като по този начин създава усещане за вътрешен мир и хармония.

 

Етерично масло от Зимна чубрица 

Стимулира циркулацията на кръвта и проявява загряващ ефект върху тялото. Натуралното етерично масло от зимна чубрица е доказан естествен афродизиак, който повишава либидото, сексуалната чувствителност, жизнения тонус и общото благосъстояние на организма.

 

Етерично масло от Салвия скларея 

Неуспорим факт е, че лечебните свойства на натуралното етерично масло от Салвия скларея подобряват общото благосъстояние на целия организъм, повишават креативността, карат мозъка да работи по-добре и стимулират енергийния обмен между емоциите и мисълта. Ценното биологично етерично масло от салвия скларея има изразен положителен ефект върху женската репродуктивна система. Благодарение на своя естрогеноподобен ефект, лечебното масло хармонизира биологичните ритми, успокоява нервите и намалява прилива на внезапни топлинни вълни и потене при климакса. Ефикасно при бяло течение и генитален херпес.

 

Студено пресовано масло от Шипка (за топли масажи) 

Базовото масло от шипка се използва за разреждане на етеричните масла с цел масажиране. Можете да видите приложения в края на текста. Биологичното базово масло от шипка, наричано още масло от дива роза, е изключително ценно натурално масло, много популярно в грижата за кожата, тъй като има забележително регенериращо, изглаждащо и овлажняващо действие. Подходящо е за всеки тип кожа, особено за суха, чувствителна, лющеща се, уморена и взискателна кожа. Чистото био масло от шипка е едно от най-ефективните натурални анти ейдж средства в грижата за кожата. Благодарение на съдържащите се в него витамин Е и витамин С спират процесите на преждевременно стареене на кожата като бръчки, фини линии, старчески петна и отпусната кожа. Биологичното маслото от шипка предпазва както от слънчевата радиация, причиняваща рак на кожата, така и от вредните влияния на околната среда, инхибира възпалителните процеси и почиства кожата от нечистотии и токсични вещества.

Бленд за романтичен масаж:

Смесете ги в отделен съд и нанесете върху кожата.

Бленд за дифузер (100 мл. капацитет):

  • 4 капки етерично масло от Салвия скларея
  • 1 капка етерично масло от Роза
  • 1 капка етерично масло от Зимна чубрица

 

Бленд за сауна:

  • 3 капки етерично масло от Салвия скларея
  • 2 капка етерично масло от Роза
  • 2 капка етерично масло от Зимна чубрица

 

Още от блога

09 юни, 2023 В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.
  Essences Bulgaria

В пчелите е скрита мистичната тайна на творението. В древен Египет са били наричани „събирачи на слънцето“ и носители на „слънчева мъдрост“.

25 окт, 2022 Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.
  Essences Bulgaria

Използвано във всичко – от кремове за лице и маски за коса до кулинарни ястия и дресинг за салати, то изглежда истински феномен сред растителните масла.

24 юли, 2022 В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.
  Essences Bulgaria

В тази статия ви запознаваме с най-добрите етерични (и базови) масла, с които да облекчите и подхраните кожата при слънчеви изгаряния.

12 юли, 2022 Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.
  Essences Bulgaria

Научете кои са най-често допусканите грешки при използването на етерични масла и как най-успешно да си помагаме с тях при различни състояния като стрес.

20 юни, 2022 Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.
  Essences Bulgaria

Лесни рецепти с етерични масла, с които да заздравиш скалпа и да стимулираш бърз растеж на косата.

03 юни, 2022 Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.
  Essences Bulgaria

Научи кои са лечебните ползи на маслото от роза, както и някои лесни рецепти, които може да пробваш у дома.