essences logoЗдраве
Здраве Ние вярваме, че природата създава всичко, от което имаме нужда, за да поддържаме здравето, баланса и емоционалното си състояние в хармония. Силата на билките и техните лечебни свойства са уловени в етеричните масла и флоралните води.
Приложението на етеричните масла още от Древността е свързано с благосъстоянието на тялото, ума и духа. Днес все още прилагаме и използваме етеричните масла и флоралните води за превенция, укрепване на имунната система и лечение на различни симптоми.
Натуралните етерични масла и флорални води се прилагат успешно при настинки, болки и неразположения. Повечето етерични масла имат антибиотични и антивирусни свойства. С лечебните си сили укрепват имунната система и повишават защитните сили на организма, и влияят върху психо-емоционалното състояние. Някои етерични масла, като мащерката и ментата са добре познати с действието си при проблеми с дихателните пътища. Ефективен метод за приложение са инхалациите и вдишването на маслата.
Горещи и студени компреси с натурални етерични масла се прилагат ефективно в случаи на мускулни болки и травми, тъй като освен че облекчават и отпускат напрежението, те спират възпалителните процеси и помагат за по-бързото възстановяване.
Употребата на етерични масла и флорални води облекчават главоболието и симптомите на мигрена. Като са и естествени бустери за по-добре настроение и тонус, балансират и подобряват емоционалното състояние.
Етеричните масла и флорални води се прилагат при лечение на различни кожни проблеми като псориазис, екземи, акне и др. Освен това те подобряват хидратацията на кожата като подобряват по естествен начин еластичността и цялостния и вид, намаляват появата на петна, помагат за по-бързото заздравяване на рани и белези, намаляват появата на фини линии и бръчки и способстват за сияен тен.
Освен за кожата, натуралните етерични масла и флорални води помагат и при проблеми с косата. Прилагат се ефективно при случаи на себорея и раздразнения на скалпа, регулират омазняването и балансират. Някои билки намаляват и дори спират косопада, стимулират кръвообръщението и така подпомагат процесите на растеж и укрепване на косата. Флоралните води са чудесен натурален спрей за коса, който осигурява по-лесно разресване, хидратация по дължините и лек свеж аромат.
Натуралните етерични масла и флорални води осигуряват ефективна и безопасна хигиена на устната кухина и зъбите. Могат да се прилагат профилактично като натурална вода за уста, за гаргара и изплакване, както и при зъбобол и възпаления, за да облекчат болките и да дезинфекцират наранената тъкан, като стимулират по-бързото възстановяване.
Антибактериалните и антигъбични свойства на етеричните масла позволяват да бъдат използвани в борбата с гъбични инфекции по кожата и ноктите. Антимикробните свойства на маслата позволяват да бъдат използвани срещу разнообразна гама от патогенни микроорганизми – вируси, бактерии и гъбички.

Прочети още Скрий текста